İçeriğe geç

Anten Ne Demek Tdk

Anten kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Elektronikte antenler, uzaydaki elektromanyetik dalgaları toplayan ve bu dalgaların iletim hatları içerisinde yayılmasını sağlayan (“alıcı anten”) veya iletim hatlarından gelen sinyalleri dalgalar halinde uzaya yayan (“verici anten”) cihazlardır.

TDK Türkçe Sözlük nere ne demek?

Nere kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Hangi yer?

Hayvanlarda anten ne demek?

Duyu organı veya anten (lat. anten [tekil] / antenler [çoğul]), eklembacaklılar şubesinin (Arthropoda) alt şubelerinde bulunur. Bunlara altı ayaklılar (Hexapoda), çok ayaklılar (Myriapoda), kabuklular (Crustacea) ve soyu tükenmiş üç loblular (Trilobitomorpha) dahildir. Duyu organı olarak gelişmiş hareketli bir baş uzantısıdır.

Teyin ne demek TDK?

Ne olduğunu anlamak, göstermek, işaret etmek, karar vermek.

Türkçe açıklaması ne demek?

Açıklama: Bunlar bilgi ve eğitim amaçlı yazılmış makalelerdir. Öznellik yoktur. Düşünceyi nesnel verilerle somutlaştırmaya çalışılır. Örnek: Memleketim, denizin mavisinin ormanın yeşiliyle buluştuğu yerlerden biridir. Sıcak hava ve güler yüzlü insanlar unutulmaz anılar bırakır.

Anten nedir nasıl çalışır?

Verici olarak kullanıldığında, antenler elektrik sinyallerini elektromanyetik dalgalara dönüştürür. Bu enerjiyi yayar veya serbest uzaya yönlendirir. Alıcı olarak kullanıldığında, serbest uzaydaki elektromanyetik dalgaları yakalar ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürür.

TDK ne anlama gelmektedir?

Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçeyi öğretmek ve Türkçenin gelişmesini sağlamak amacıyla 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bir kurumdur.

Sözlük anlamı nedir?

Sözlük; Bir dilin veya belli bir dönemin bütün kelime ve kelime gruplarını alfabetik sıraya göre tanımlayıp açıklayan ve bunların başka dillerdeki karşılıklarını veren esere sözlük denir.

TDK ne demektir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Anten nedir uydu nedir?

Antenler: Uydu anten sistemleri, Dünya’ya sinyaller iletmek ve Dünya’dan sinyaller almak için kullanılır. Komuta ve veri işleme: Bu kısım bir uydunun beyni olarak tanımlanabilir. Burada bulunan komuta ve kontrol sistemleri uydunun her bir parçasını yönetir ve Dünya’dan alınan komutları yürütür.

Anten dizisi nedir?

Bir anten dizisi (veya dizi anteni), radyo dalgalarını iletmek veya almak için tek bir anten olarak birlikte çalışan birden fazla bağlı anten kümesidir. Bir anten dizisi (veya dizi anteni), radyo dalgalarını iletmek veya almak için tek bir anten olarak birlikte çalışan birden fazla bağlı anten kümesidir.

Böceklerde neden anten var?

BÖCEKLERDEKİ ANTENLERİN YAPISI VE TİPLERİ Antenler, dokunma, koku alma ve duyma duyusundan sorumlu birçok organ içerir. Başka bir deyişle, duyu organları olarak işlev görürler.

Kerkenez kelimesi ne anlama gelir?

Kestrel, Falconiformes takımının Falconidae familyasına ait Falco cinsindeki bazı kuş türlerini de içeren kuşların ortak adıdır.

Sincap in diger adi nedir?

Sincap, sincapgiller familyasından (Latince: Sciuridae) uzun kuyruk tüyleriyle dikkat çeken kemirgenlerin genel adıdır. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde “çekelez” veya “tiyin” olarak da bilinir.

Münzevi ne demek?

İslam dininde zühd, bölge halkının günlük hayattan uzaklaşarak ruhsal ve bedensel olarak arınmak için sıklıkla yaptığı bir ibadettir.

Anlam sözlük anlamı nedir?

Anlam, kelimenin ifade ettiği düşüncedir. Kelimelerin birden fazla anlamı olabilir. Bu durumda anlamlardan biri “esas anlam”, diğeri “çağrışımsal anlam” ve diğeri “metaforik anlam”dır. Kelimeler zamanla yeni anlamlar kazanarak zenginleştirilebilir veya anlamlarını kaybedebilirler.

Ant kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Eid veya Eid, Türk ve Moğol halk kültürü ve inancında yemin anlamına gelir.

Türk kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Türk isminin Türkçe “türetmek” fiilinden geldiği, “ture”, “tradition” kelimeleriyle ilişkili olduğu ve “yaratılan”, “yaratık” anlamında kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu anlam, Türk kültürlerinde yaygın olan kurttan türeme kavramıyla da doğrulanmaktadır.

Ataç ın sözlük anlamı nedir?

1. Atalardan kaynaklanan, atalarla ilgili.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir