İçeriğe geç

Ittihaz Etmek Ne Demek Tdk

İftihar etmek ne demek TDK?

Dilimize Arapçadan gelen gurur kelimesi, fahr kökünden türemiştir. Fahr kelimesinin Türkçe anlamı övünmektir. Gurur, bir kişinin başardığı veya sebep olduğu bir şeyle övünmesi anlamına gelir.

İltizam etmek ne demek TDK?

Anlamı: ‘İltizam’, bir kişi veya kurumun bir yükümlülüğü veya sorumluluğu tam olarak yerine getirmesi durumunu ifade eder. Ayrıca bir şeyi bağlılıkla yapmak veya uygulamak anlamına da gelir.

Hemhal nedir TDK?

Eylem. Farsça hamḥāl همحال kelimesinden gelen bir alıntıdır ve “aynı durumda olmak, aynı zorlukları çekmek” anlamına gelir.

İtaat etme ne demek TDK?

TDK’ya göre itaat, teslim olmak demektir.

İftihar etmek bir deyim mi?

“İftikhar” kelimesi Türkçe’de yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. “İftikhar” kelimesinin kullanıldığı deyimler ve atasözleri vardır. “İftikhar” kelimesi ayrıca “gurur duymak” anlamında da kullanılır.

Gururu iftiharımız ne demek?

Aynı zamanda her konuda başarılı olmuş, ailesi veya çevresi tarafından takdir edilen bir kişi olarak da tanımlanabilir.

Mültezimin ne demek?

Osmanlı toprak sisteminde, mültezim, belirli eyaletleri (özellikle merkezden uzak olanları) açık artırmayla kiralamak için iltizam olarak adlandırılırdı ve vergiyi ödeyen kişiye mültezim denirdi. Böylece elde edilen para doğrudan devlet hazinesine giderdi.

Fasl-ı müşterek ne demek?

Birden fazla gerçek anlamı olan sözcüklere “karşılıklı sözcükler” denir. Bir sözcük, bir ilişki nedeniyle sözlük anlamından farklı ikinci bir gerçek anlama sahip olduğunda ortaya çıkan yeni sözcüğe “taşınmış sözcük” denir.

Mutabık ne demek TDK?

“Agree” kelimesi iki veya daha fazla tarafın anlaşması, rıza göstermesi veya bir uzlaşmaya varması anlamına gelir. Bu kelime genellikle bir konu hakkında ortak bir görüşe veya karara varma durumunu ifade etmek için kullanılır.

Halet etmek ne demek?

“Halet” kelimesi, bir kişinin içinde bulunduğu durumu anlatan bir kelime olarak tanımlanmaktadır. Bu kelime, her türlü durumu tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Halet kelimesinin anlamı, Türk Dil Kurumu tarafından durum, yani koşul olarak açıklanmıştır.

Hılt ne demek TDK?

İnsan vücudundaki dört ana maddeden her biri: safra, öd, kan ve balgam.

Hasbihal ne demek TDK?

TDK’ya bakıldığında hasbihal kelimesi “sohbet etmek, konuşmak, sohbet etmek” anlamına gelmektedir.

İrat ne demek örnek?

Madde 903 – Vergi senedi, gayrimenkul borcu şeklinde bir taşınmaz üzerinde hak iddia eder. Kira senedinin teminatı sadece tarım arazileri, konutlar ve üzerine bina yapılabilecek araziler için geçerlidir. Gelir senedi, kişisel borçları tespit etmez ve borçların nedenini göstermez.

Lütfetmek ne demek?

İyi davranmak, bize iyilik etmek, iyi işler yapmak: Bunlarla bize iyilik yapmış olurlar.

Bidat ne demek sözlük?

Hz. Peygamber (s.a.v.)’den sonra ortaya çıkan ve daha önce kendine özgü olan dinî inanç ve amellere yapılan eklemeler veya değişikliklere bid’at denir. Hz. Peygamber’in bu konudaki sert uyarısı göz önüne alındığında, bu kaçınılması gereken bir davranış olarak değerlendirilmiştir.

İftihar nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak gurur olarak yazılır. Doğru kullanımı bir gurur biçimi olmalıdır.

Haseble iftihar ne demek?

– Haseble gurur (Bir kimsenin gururla soyundan gelen iyiliği kabul etmesi.

Övünç iftihar ne anlama gelir?

“Övmek” fiilinden türetilen övünme kelimesi, 20. yüzyılın ilk yarısında edebiyata girdi. Bir insanı mutlu eden ve yaptığı şeyden gururlandıran her türlü eylem bir gurur kaynağı olarak kabul edilir. Osmanlı döneminde bu kelime yerine medar-ı ftihar ifadesi kullanılırdı.

İtina ederim ne demek?

Her durumda dikkatli davranarak ve elinizden gelenin en iyisini yaparak şefkatinizi gösterebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Onkoloji Escort