Beyaz lahana sarmasına hangi baharatlar konulur?
MALZEMELER: ** 7-8 kilo lahana (kişi sayısına göre) ** 4 su bardağı pirinç ** 3 yemek kaşığı domates salçası ** 1,5 su bardağı zeytinyağı ** 2 adet soğan, 5 diş sarımsak ** Yarım demet maydanoz ** Baharatlar: Karabiber, kimyon, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuz.
Lahana sarmasının püf noktası nedir?
Lahana sarmalarınızı ekstra lezzetli hale getirmek için daha genç, daha taze yapraklar kullandığınızdan emin olun. Kalın, damarlı yaprakları sarmak yerine tencerenin dibine yerleştirerek lahana sarmalarının tencerenin dibine yapışmasını önleyebilir ve daha güvenli bir pişirme işlemiyle daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Lahana sarmasının içine ne katılır?
İç harcı için; kıyma, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, incecik doğranmış soğan, dövülmüş sarımsak, salça, biber salçası, su, kuru nane, karabiber, pul biber, incecik doğranmış maydanoz ve tuzu bir karıştırma kabına koyup yoğurun.
Lahana sarmasına sumak girer mi?
Kıymaya incecik doğranmış soğan, maydanoz ve sarımsağı ekleyin. Sumak, tuz, karabiber, kuru nanenin yarısı, zerdeçal, salça, nareksisi ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Lahanayı uzunlamasına doğrayın, iç harcını koyun ve sıkıca sarın.
Beyaz lahana sarmasına maydanoz konur mu?
Beyaz lahana sarması tarifi için malzemeler İç harcı için; 1,5 su bardağı pirinç 2 orta boy soğan Yarım demet maydanoz
Beyaz lahana sarması yanına ne gider?
Lahana dolmasının yanına ne gider?Yayla çorbasıPatates çorbasıTarhana çorbasıKuru patlıcan salatasıZeytin salatasıYoğurtlu tavuk salatasıBeşamel soslu sebze gratenSar kebabıDiğer ürünler…
Lahana sarmasına pişerken limon konur mu?
Lahana sarmaları pişerken içerisine limon dilimleri ekleyerek daha da aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
Lahana sarmasının piştiğini nasıl anlarız?
Üzerine koyduğunuz pirinç pişmişse, doldurulmuş dürümleriniz pişmiş demektir. Hala pişmemiş ve içleri beyazsa, pişirmeye devam edin.
Lahana sarmasının içinde ne var?
Türk mutfağının en özel tariflerinden biri olan lahana dolması, kıymalı iç harcı ve incecik sarılmış lahana yapraklarıyla damakları şenlendiriyor. Pirinç, kıyma ve baharatlarla zenginleştirilen iç harcı, lahana dolması ile mükemmel bir uyum sağlıyor.
Sarmaya sıcak sumu konur soğuk su mu?
Doldurulmuş asma yapraklarının doldurulması için sıcak veya soğuk su? İsteğe bağlı olarak sarılmış yapraklara zeytinyağı veya limon ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı ve limon ekledikten sonra, doldurulmuş sarmalara dikkatlice sıcak su eklemeniz gerekir.
Lahana sarmasına nane konur mu?
İç harcı için soğanı, sarımsağı, maydanozu ve naneyi incecik doğrayın. Domatesi rendeleyin ve kalan iç harcı bir kasede karıştırın. Lahana yapraklarını damarlı kısımları yukarı bakacak şekilde çalışma yüzeyine veya kesme tahtasına koyun ve damarlarını ezin. Karışımdan biraz alıp yaprakları sarın.
Lahana sarması tencerede kaç dakikada pişer?
Filizleri asma boyuna küçültün, iç harcını ekleyin ve sarın. Tencereye koyduğunuz iç harcına limon suyu ve incecik kıyılmış sarımsak ekleyin, iç harcından bir parmak eksik sıcak su ekleyin, iç harcının kapağını veya porselen kapağı kapatın ve 40-50 dakika pişirin.
Lahana sarmasına hangi baharatlar kon?
Lahana sarması hazırlanırken iç harcına karabiber, tuz ve kırmızı toz biber eklenmelidir. İsteğe bağlı olarak lahana sarması iç harcına nane gibi çeşitli baharatlar eklenebilir.
Lahana sarmasına salça konur mu?
İç harcı için 2 adet soğanı doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin ve soğanları 3-4 dakika kavurun. Soğanlara domates-biber salçasını ekleyin.
Zeytinyağlı sarma içine sumak konur mu?
Tencereye koyuyoruz, bir limon ve bir yemek kaşığı sumağı iki bardak suyla karıştırıp üzerine döküyoruz. Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz. Suyun miktarı iç harcı iki parmak aşacak kadar olmalı. Ocağın en küçük gözünde suyu buharlaşana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.
Beyaz lahana yemeğine hangi baharatlar konur?
Domatesler hafifçe yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Sonra tencereye doğranmış beyaz lahana, tuz, karabiber ve damak tadınıza göre kırmızı biber gevreği ekleyin. Son olarak lahananın üzerine 2-3 su bardağı sıcak su dökün ve karıştırın. Sonra yemeğin pişmesine izin verin.
Lahana sarmasına pişerken limon konur mu?
Lahana dolmasını pişirirken içine limon dilimleri ekleyin. Bu şekilde daha aromatik bir tat elde edersiniz.
Beyaz lahana sarmasına sarımsak konur mu?
Beyaz lahana dolması – Ordu Piştikten sonra soğuk suda bekletilir. İç harcı için ısıtılmış bir tavaya yağ, soğan, sarımsak ve salça koyup iyice kavurun. Kavrulan soğanlara pirinç eklenir.
Lahana sarması tencerede kaç dakikada pişer?
Karışımdan bir miktar alıp yaprakları sarın. Tencereye üst üste dizin. Sos için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın ve doldurulmuş sarmaların üzerine dökün. Düşük ateşte 40 dakika pişirin.
Tavsiyeli Bağlantılar: Zarf Atmak Ne Demek Örnek