Elektrik faturası yoksa nasıl ödenir?
Faturanızı kaybetseniz bile, hesabınızdaki sözleşme hesap numaranız ve önceki dönemlere ait faturalarınız ile birlikte anlaşmalı bankalarımız, Enerjisa İşlem Merkezleri, PTT Şubeleri veya online kanallarımız, Online İşlem Merkezimiz, Enerjisa Mobil, e-Devlet ve Tek Tıkla Ödeme Bağlantısı aracılığıyla ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Faturayı kaybettim ne yapmalıyım?
Kullanılmış faturanın kaybolması halinde mahkemeye başvurulması gerekmektedir. Kaybolan belgelerin geçersizliğinin ispatı ve kayıp belgesi istenmekte olup vergi dairesine başvurulması gerekmektedir.
Kağıt fatura zorunlu mu?
Yukarıda da değindiğimiz üzere, 448 sayılı VUK Genel Tebliği ile yapılan düzenleme sonrasında artık kağıt fatura uygulamasına son verilecek.
Faturanın aslı kaybolursa ne olur?
Orijinalin, yani faturanın ilk nüshasının kaybolması durumunda, ikinci veya üçüncü nüshanın fotokopisi çekilir ve yetkili kişiler tarafından “As the Original” damgasıyla imzalanır. Bu durumda finans departmanının genel görüşü, kaybolan fatura yerine belgelere göre noter tasdikli bir nüshanın kullanılmasının mümkün olduğudur.
Kaybolan fatura nasıl bulunur?
E-fatura uygulaması hakkında sorgulamalar “ebelge..tr” adresi üzerinden yapılabilir. Bu web sitesine Vergi Kimlik Numaranız veya TC Kimlik Numaranız ile giriş yaparak e-fatura sorgulaması yapabilirsiniz.
Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2024?
Yukarıdaki gruplara ait tüketicilerin elektriği, tek bir tüketim noktasına ait faturalar üç dönem boyunca zamanında ödenmezse kesilebilir. Tüketiciye bildirildikten sonra elektriğin kesilmesi zorunludur. Bu tüketiciler elektrik faturası borçlarını en fazla 4 aya kadar taksitler halinde ödeyebilirler.
Fişini kaybettiğim ürünü nasıl değiştirebilirim?
İade edilecek ürüne ilişkin fatura veya benzeri belgenin fiili imkânsızlık nedeniyle ibraz edilememesi halinde, satın alma belgesinin ibraz edilemediğinin açıkça belirtilmesi ve gider fişi düzenlenmesi halinde, mali mevzuat anlamında ürünün İADE EDİLMESİ MÜMKÜNDÜR.
Faturayı nasıl bulabilirim?
Mükellefler, resmi e-fatura web sitesi (.tr) üzerinden TIN veya TC Kimlik numaralarını girerek e-fatura talebinde bulunabilirler. E-arşiv talepleri için resmi e-fatura web sitesine (.tr) giderek fatura numarası veya şirket adı kullanılarak işlem yapılabilir.
Faturayı hiç ödenmezse ne olur?
Ödenmemiş bir fatura durumunda, alacaklı öncelikle borçluya bir ödeme hatırlatıcısı gönderebilir. Bu hatırlatıcının yazılı olarak yapılması ve borçlu tarafından doğrulanabilir şekilde alınmış olması önemlidir. Hatırlatmaya rağmen ödeme yapılmazsa, alacaklı yasal işlem başlatabilir.
Kağıt fatura en fazla kaç TL?
Fatura limitini aşan tutarlar olursa ne yapmalı? Fatura düzenleme zorunluluğu, mükellefin kağıt fatura düzenleyebileceği tutardır. Yani mükellef günlük 6.900 TL’ye kadar olan satışlar için kağıt fatura düzenleyebilir. Bu tutar aşılırsa e-arşiv faturası düzenleme zorunluluğu vardır.
Fatura olmazsa ne olur?
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 353’üncü maddesine göre faturanın düzenlenmesi ve alınması zorunlu olmasına rağmen, bu yükümlülüğe uyulmaması halinde hem satıcı hem de alıcı hakkında cezai işlem uygulanacaktır.
Fatura için TC istenir mi?
Kimlik numarasına ilişkin bilgi verme zorunluluğu yoktur.
Faturamı kaybettim ne yapmalıyım?
Faturanızın bir kopyasını talep edin: Faturanızın bir kopyasını taşıyıcınızdan talep edebilirsiniz, ancak ek bir ücretin uygulanabileceğini lütfen unutmayın.
Fotokopi fatura geçerli mi?
Fatura ve proforma faturaların fotokopileri mali açıdan geçersizdir. Faturanın aslı, yani ilk nüshası kaybolursa, ikinci veya üçüncü nüshanın fotokopisi çekilir ve yetkili kişilerce kaşe ile aslı gibi imzalanır.
Elektrik faturasını kaybettim ne yapmalıyım?
Faturamı kaybettim, ne yapmalıyım? En yakın müşteri hizmetleri merkezimize gidebilir veya 0 850 933 3 999 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. Talebiniz sonrasında gerekli doğrulama yapılacak ve ilgili döneme ait faturanızın bir kopyası size teslim edilecektir.
Elektrik faturası okunmadı ne yapmalıyım?
Sayaç okuma ve faturalandırma taleplerinizi Enerjisa Çağrı Merkezimiz ve 444 4 372 Enerjisa Hizmet Noktalarımız aracılığıyla iletebilirsiniz.
Elektrik faturası abone no nasıl öğrenilir?
Mevcut bir aboneliğiniz varsa, kurulum numaranızı elektrik faturanızda görebilirsiniz. Ayrıca, Çevrimiçi Hizmetler Merkezi veya Enerjisa Mobil uygulamamız üzerinden giriş yaparak Müşteri Bilgileri sekmesinden kurulum numaranızı alabilirsiniz.
PTT’ye gitmeden indirimli elektrik faturası nasıl ödenir?
Elektrik desteği ödemelerine e-devlet üzerinden “elektrik desteğiyle fatura ödeme” araması yapılarak ulaşılabilir. Hak sahipleri destek tutarını görüntüleyebilir ve konut faturalarını ödeyebilir.
Elektrik faturamı kaybettim nasıl öğrenebilirim?
Size en yakın müşteri hizmetleri merkezimize gidebilir veya 0 850 933 3 999 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. Talebiniz sonrasında gerekli kontroller yapılarak ilgili döneme ait faturanızın bir kopyası tarafınıza iletilecektir.