Yalova’nın iklim özellikleri nelerdir?
Yalova ilinin iklimi Akdeniz iklimi ile Karadeniz iklimi arasında geçişli bir makro iklim tipidir. Bazı dönemlerde karasal iklim özelliklerini yansıtır. İlde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ise ılık ve yağışlıdır. 30 yıllık gözlem verilerine göre Yalova’da yıllık ortalama sıcaklık 14,6 °C’dir.
Yalova kışın soğuk mu?
İlde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ise ılık ve yağışlıdır. 30 yıllık gözlem verilerine göre Yalova’da yıllık ortalama sıcaklık 14,6 °C’dir. En soğuk ayın ortalama sıcaklığı 6,5 °C, en sıcak ayın ortalama sıcaklığı 23,7 °C ve yıllık ortalama yağış miktarı 727,5 mm’dir.
Yalova’nın havası nasıl?
Yalova’nın iklimi bazı dönemlerde karasal iklim özelliklerini yansıtır. Yalova bölgesinde üç ana hava akımı türü hakimdir: kuzeyden ve güneyden gelenler ve sakin hava akımları. İlde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve bol yağışlıdır.
Yalova nasıl bir şehirdir?
Yalova, eşsiz güzellikleriyle sakinlerine huzur veren bir şehir. Yeşilin ve mavinin hakim olduğu Yalova gibi sıcak, güvenli, huzurlu, yaşam dostu ve güzel bir şehirde yaşamak isteyenler için şehrin farklı bölgelerindeki evler uygun fiyatlara sahip.
Yalova’nın en güzel ilçesi neresidir?
Yalova’nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, sıcak yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin Marmara Denizi’nin tadını çıkarmak için ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor.
Yalova gelişmiş mi?
Coğrafi konumu, doğal güzellikleri, sosyo-kültürel zenginliği, turizm ve tarımsal üretim potansiyeli ve ulaşım avantajlarıyla üç büyük kent arasında çekim merkezi olan Yalova, ülkemizin en hızlı gelişen ve büyüyen illerinden biridir.
Yalova’nın geçim kaynağı nedir?
Yalova ilinin ekonomisi tarım sektöründe çiçekçilik ve seracılık, sanayi sektöründe tekstil, kimyasallar ve kağıt ve turizm sektöründen oluşmaktadır. Ekonomik gelirin önemli bir kısmı tarım ve turizm sektörlerinden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır.
Yalova hangi ilden ayrıldı?
Atatürk’ün “Kurtuluş öncüsü” ve “Benim kentim” dediği Yalova, adeta yazlık başkent olmuş, Atatürk’ün isteğiyle 1930 yılında İstanbul’un ilçelerine bağlanmış, 1995 yılında da İstanbul Vilayeti’nden ayrılarak il olmuştur.
Yalova’nın neyi meşhur?
Mutfağa bakacak olursak ıspanaklı Yalova böreği, termal tatlı, cennet künkü, dolma, karabiber, pide yaprakları ve tavuk mantısı sıralanabilir. Yemeklerin yanı sıra yaylalar, tarihi mekanlar, kaplıcalar ve meşhur yürüyüş köşkü de hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
Yalova denizi temiz mi?
Deniz temiz ve berraktır. Sahil ince kumla kaplı olmasına rağmen deniz tabanı da kumludur.
Yalova’nın nüfusu neden az?
Yalova’nın nüfusunun az olmasının birçok nedeni vardır. Bunun nedenleri arasında coğrafi konumu, küçük boyutu ve ekonomik yapısı yer alır. Yalova, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerin arasında yer almaktadır. Bu durum Yalova’nın göç almasını zorlaştırmaktadır.
Yalova hangi şehre yakın?
ULAŞIM. Yalova coğrafi olarak İstanbul, Kocaeli ve Bursa’ya yakın bir ildir.
Yalova’da yaşam pahalı mı?
Yalova’da yaşayan vatandaşlar TÜİK’in verilerine katıldıklarını belirterek, “Yalova’da hayat çok zorlaştı.” dediler. Konut ve kira fiyatları çok yüksek. Diğer masraflar da öyle. “Yalova’nın ülkenin en pahalı şehirlerinden biri olması bizim için şaşırtıcı değil.” diyorlar.
Yalova öğrenci şehri mi?
Yalova küçük bir yer olduğu için bir fırsata ulaşmak daha az zaman alıyor. Bir yerden bir yere gitmek çok kolay. Tam bir öğrenci şehri. Kocaeli, İstanbul ve Bursa gibi metropollerin arasında yer alan Yalova, bu şehirleri gezmemizi çok kolaylaştırıyor.
Yalova kışın nasıl?
Yalova bölgesinde yazlar sıcak, kurak ve açık, kışlar ise uzun, soğuk ve kısmen bulutludur. Yıl boyunca sıcaklık genellikle 3°C ile 30°C arasında değişir, nadiren -2°C’nin altına ve 34°C’nin üzerine çıkar.
Yalova hangi ilden ayrıldı?
Atatürk’ün “Kurtuluş öncüsü” ve “Benim kentim” dediği Yalova, adeta yazlık başkent olmuş, Atatürk’ün isteğiyle 1930 yılında İstanbul’un ilçelerine bağlanmış, 1995 yılında da İstanbul Vilayeti’nden ayrılarak il olmuştur.
Yalova’nın eski adı nedir?
Yalova isminin kökeni: Tarihçiler bu bölge için Yalakova ismini kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir.
Yalova ne ile ünlü?
Yalova’nın mutlaka görülmesi gereken tarihi güzellikleri arasında ünlü camiler, Sinema Binası, Atatürk ve Çocuk Müzesi, Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Elmalık Kalesi, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi ve Yürüyen Köşk yer alıyor.
Yalova’nın rakımı kaçtır?
30 mYalova / rakım